Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.05.2019

Datum objave: 10.05.2019

SERBIA:

Država na berzi prodala svoj udeo u Jubmes banci Alta pay grupi
Republika Srbija više zvanično nema udeo u Jubmes banci, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama države u toj banci, prešlo na kupca. Kako je saošteno iz Ministarstva finansija, na tender za prodaju "Jubmes banke" Beograd stigle su dve ponude, od kojih je jedna ispunila sve uslove – ponuda ALTA PAY GROUP d.o.o. Ponuda ponuđača ALTA PAY GROUP d.o.o. je podrazumevala ponuđenu cenu od 7.207 dinara po akciji za 82.225 komada običnih akcija (paket od 28,51% kapitala), što ukupno iznosi 592.595.575 dinara, ili 5.023.754,71 EUR po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan podnošenja ponuda.
Izvor: Ekapija

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje tri odsto
Referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije ostaje na nivou od 3,0 odsto, odlučio je juče Izvršni odbor NBS-a. U saopštenju NBS-a navodi se da se inflacija kreće u skladu s očekivanjima, odnosno da je niska i stabilna šestu godinu zaredom, i da je u martu iznosila 2,8 odsto međugodišnje.
Izvor: Ekapija

Do kraja godine prodaja 15 državnih preduzeća: Petrohemija, MSK, Krušik plastika...
Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15. Ovo je za Tanjug rekao državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. Prema njegovim rečima, najbliža objavljivanju javnog poziva za privatizaciju MSK iz Kikinde, HIP Petrohemija, JAT Tehnika, JAT Apartmani, a poziv je moguć i za Krušik plastiku, kao i za još desetak preduzeća gde je realno da dođe do objavljivanja javnog poziva i da bi neka od njih mogla da novog vlasnika dobije u toku 2019. godine.
Izvor: b92

INO:

Neizvesnost oko trgovinskih tenzija donela novi pad indeksa u Americi i Evropi
Neizvesnost oko pitanja sklapanja trgovinskog dogovora SAD-Kina i dalje je velika a oprečne informacije stižu iz časa u čas. Tramp je inicijalno saopštio da je Kina prekršila neke od dogovora te da nove veće tarife stupaju na snagu u ponoć. Sa druge strane, predočio je i da i dalje postoji mogućnost postizanja sporazuma. Ovo je na kraju rezultovalo novim padom indeksa u Americi, koji nije bio tako dramatičan. S&P500 je izgubio 0,3% a Nasdaq 0,4%.
Intel je i dalje pod prodajnim pritiskom i juče je izgubio dodatnih 3,5%. Razlog je najava kompanije da očekuje rast prihoda i profita u opsegu malih jednocifrenih brojeva u naredne tri godine.
Chevron je juče imao dobra dan i skočio je preko 3%, nakon što je izvestio da odustaje od akvizicije Anadarko Petroleuma te da namerava da poveća stopu otkupa sopstvenih akcija na čak 25%.
Evropa je takođe bila u minusu pošto i nju pogađaju teme trgovinskih odnosa SAD-Kina. Stoxx600 je izgubio solidnih 1,7% a lokalni CAC čak 2% - očito je veća rasprodaja prisutna na ovim tržištima negu u Americi.
British Telekom je objavio rezultate koji ukazuju na pad prihoda od 1% i rast kvartalne dobiti od samo 2%, pa je akcija juče izgubila skoro 4%.
Nemački tv kanal, ProSieben skočio je 5%, nakon što je objavio da u junu lansira svoj streaming servis „Joyn“.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »