Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 13.05.2019

Datum objave: 13.05.2019

SERBIA:

Potpisan ugovor o prodaji Luke Novi Sad kompaniji P&O Port Dubai za 7,99 mil EUR
Ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad potpisali su u petak u Vladi Srbije državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Rado Antolović, izvršni direktor preduzeća P&O Port Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije DP World, trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu. Luka Novi Sad bila je jedina preostala luka u državnom vlasništvu, a prodata je za 7,99 mil EUR koliko je i iznosila početna cena na tenderu. Plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu više od 15 mil EUR.
Izvor: Ekapija

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Srbije
Zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda počeli su u petak plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije. Delegaciju Republike Srbije predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu. U razgovorima su učestvovali i predstavnici Ministarstva finansija. Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi novi šef misije Jan Kejs Martejn, boravi u Beogradu od 9. do 21. maja kako bi se obavili razgovori u vezi s drugim polugodišnjim razmatranjem Instrumenta za koordinaciju politike, zajedno s konsultacijama po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda. Pored toga, biće sveobuhvatno analizirana opšta privredna i finansijska situacija u Srbiji u okviru konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, kao i izgledi za dalji rast. Analiza uključuje i adekvatnost ekonomske politike i mera, eksternu stabilnost i održivost spoljnog duga zemlje.
Izvor: NBS

Uslovima poslovanja u Srbiji zadovoljno 57% nemačkih preduzeća - Svi bi ponovo uložili u našu zemlju
Od svih nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57% zadovoljno je uslovima poslovanja u našoj zemlji, rezultati su ankete koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora (AHK) koja je pokazala da bi se svi nemački investitori koji posluju u Srbiji ponovo odlučili da ovde ulažu. Nemačke i srpske kompanije - članice Nemačko-srpske privredne komore (AHK), pozitivno su ocenile privrednu klimu u Srbiji, a 88% među članicama Komore iz dve zemlje navelo je da bi ponovo investiralo u Srbiji, pokazuju rezultati ankete, koju je AHK sprovela 14. put među svojim kompanijama članicama.
Izvor: Ekapija

INO:

Petak doneo oporavka indeksa u Americi, Evropa takođe u zelenom
Tema trgovinskih odnosa SAD-Kina ostaje u centru pažnje a petak je doneo delimični oporavak indeksa na Wall Streetu, pošto je Tramp izjavio da se pregovori sa Kinom nastavljaju a da njegov odnos sa Xijem ostaje sasvim stabilan. S&P500 dobio je 0,37% a Nasdaq tek 0,08%.
Uber je od petka i zvanično listiran a sa početne cene od 45 USD po akciji spao je na 42 USD, izgubivši tako skoro 8%.
Evropske berze takođe su završile dan u plusu, te činjenica da su u petak na snagu stupile nove američke tarife na kinesku robu nisu imale većeg uticaja. Stoxx600 je odbio 0,4% a od lokalnih indeksa DAX je napredovao najviše – 0,85%.
Gledajući na pojedinačne akcije u Evropi, Thyssenkrupp je bio top dobitnik među većim imenima, obzirom da je dobio velikih 28,4%, a nakon što je najavio da planira parcijalni listing svog biznisa sa lifovima.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »