Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 20.05.2019

Datum objave: 20.05.2019

SERBIA:

I 2019. verovatno u suficitu, javni dug ispod 50% BPD-a
Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković je izjavio danas da će i ove godine najverovatnije biti ostvaren suficit u budžetu države i da će javni dug pasti ispod 50 odsto BDP-a.ž Vučković je na sastanku Fiskalnog saveta sa Srpskom asocijacijom menadžera rekao da, ipak, na neke stvari treba obratiti pažnju. "Pri kraju prošle i u prvom kvartalu ove godine imamo pogoršanja u dinamici izvoza i uvoza, uvoz je rastao brže od izvoza. Tekući bilans je za oko 20 odsto u većem deficitu u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine", naveo je Vučković.
Izvor: RTV

EU ocenila monetarnu politiku NBS kao adekvatno vođenu
Monetarna politika Narodne banke Srbije i u 2018. bila je adekvatno vođena i u skladu sa ostvarivanjem ciljane stope inflacije, ocenjeno je u Briselu na redovnom godišnjem sastanku zemalja članica Evropske unije, Zapadnog Balkana i Turske, kao i Evropske komisije i Evropske centralne banke. Srbiju su na ovom sastanku predstavljali guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali, saopšteno je iz NBS. „Inflatorni pritisci su niski, a centralna banka vodi monetarnu politiku u skladu s postizanjem ciljane stope inflacije“, što je i bila preporuka data svim zemljama u okviru prošlogodišnjeg dijaloga, istaknuto je na sastanku, koji je deo Ekonomskog i finansijskog dijaloga.
Izvor: Krstarica

Počela gradnja gasovoda Turski tok kroz Srbiju
Izgradnja deonice Turskog toka kroz Srbiju duga 403 kilometra je počela, a svi radovi trebalo bi da budu gotovi do 18. decembra, objavile su Večernje novosti. Izdate su dozvole za priperemne radove za deonice 1, 2 i 3 i ta tri dela gasnog sistema ukupne dužine 300 kilometara. Prva deonica prostire se od bugarske granice do Ćuprije, druga od Ćuprije do Dunava i treća od Dunava do Zrenjanina. Četvrta deonica ide od Gospođinaca do Subotice.
Izvor: Ekapija

INO:

Nove tenzije SAD-Kina oborile indekse
Petak je završen gubicima na Wall Streetu pošto su mediji u Americi uglavnom preneli da su pregovori definitvno zapali u ćorsokak. Pojavila se nova otežavajuća okolnost a to je odluka američke administracije da ograniči poslovanje kineskim telekom kompanijama u SAD. S&P500 je izgubio u petak 0,6% a Nasdaq 1%.
Od korporativnih novosti jedino je bio vredan pomena Deer, koji je izgubio solidnih 7,5%, nakon objave rezultata koji su bili ispod očekivanja. Kompanija krivi trenutno zategnute trgovinske odnose sa Kinom za loše rezultate.
Evropa je takođe završila dan u crvenom. Stoxx600 izgubio je 0,34%, a sektor automobila bio je pod posebnim prodajnim pritiskom, izgubivši skoro 1%. BMW je bio u padu od 5,2%.
Izvor: CNBC, Ilirika
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »