Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 13.05.-17.05.2019

Datum objave: 20.05.2019

Start prethodne nedelje bio je veoma loš, tačnije došlo je do opšte rasprodaje na globalnim tržištima zbog zaoštravanja tonova među američkim i kineskim zvaničnicima, po pitanju trgovinskih odnosa. Tržište je reagovalo panično percipirajući da može doći do prekida pregovora ali se do kraja nedelje ipak stanje stabilizovalo a nada u uspeh pregovora još uvek postoji. U konačnim nedeljnom skoru indeksi nisu imali velike minuse. S&P500 izgubio je 0,8% a Nasdaq 1,3%. Pitanje odnosa Kine i Amerike verovatno će i ubuduće izazivati veliku volatilnost indeksa.
 
Domaći BELEX15 završio je nedelju gotovo bez promene a BELEXline je izgubio 1,27%. Nekoliko korporativnih objava je ugledalo svetlo dana. U prvom redu to su nekonsolidvani rezultati Metalca, koji su slični i prošlogodišnjim. Akcija je izgubila na nedeljnom nivou 1,5%. Jedinstvo je objavilo takođe kvartalne brojke, koje ukazuju na rast prihoda i nešto slabiju poziciju neto profita. Energoprojekt je saopštio da trenutno ima oko 340 miliona EUR nerealizovanih poslova a ove godine planira ugovaranje novih 273 miliona EUR. Najotrgovanija hartija nedelje bio je Alfa Plam, uz promet do 108 miliona RSD.
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »