Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 05.06.2019

Datum objave: 05.06.2019

SERBIA:

Sporazum o slobodnoj trgovini SRB-EAEU do kraja 2019
Sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije može biti potpisan do kraja ove godine, izjavio je danas Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta. „Sporazum o slobodnoj trgovinskoj zoni između EAEU-a i Srbije, čije se potpisivanje očekuje krajem godine, otvorio bi srpskoj robi tržišta zemalja u kojima živi oko 180 miliona ljudi“, rekao je Volodin na sednici Komisije za saradnju srpskog parlamenta i ruske Dume. Rusko-srpski trgovinski promet je, prema njegovim rečima, od početka ove godine porastao za tri odsto i iznosio je 571 milion dolara u periodu januar – mart.
Izvor: Tanjug

NBS: Poverenje ozbiljnih investitora jača dinar
Pojačani pritisci ka jačanju dinara na domaćem deviznom tržištu i jačanje domaće valute poslednjih dana, gotovo u celosti, rezultat su povećanog poverenja stranih investitora, koji svoja sredstva u znatnijem iznosu ulažu u dugoročne dinarske obveznice Republike Srbije, objavila je NBS. Prethodnih dana, nerezidenti su u većem iznosu prodavali devize i kupovali dinare da bi ih investirali u državne hartije Srbije, koja je u potpunosti transformisala svoje ekonomske pokazatelje u pozitivnom smeru. Na taj način investitori su pokazali poverenje u perspektive daljeg razvoja naše zemlje na održivim ekonomskim osnovama, kaže se u saopštenju
Izvor: NBS

ENHL: Energoprojekt ugovorio dva nova posla u Srbiji
Energoprojekt (ENHL) je objavio daje u Srbiji zaključio dva nova posla. Reč je o rekonstruciji i asfaltiranju nekoliko većih ulica u Beogradu. Vrednost radova je 21 miliona EUR a rok završetka 120 i 200 radnih dana.
Izvor: Belex, Ilirika

INO:

Indeksi na Wall Streetu juče u solidnom rastu nakon saopštenja iz FED-a; Evropske berze u plusu vođene rastom na sektoru automobila
Saopštenje iz FED-a da postoji mogućnost za određeno olakšavanje monetarne politike (tržište je već počelo da percipira smanjenje kamatne stope), kako bi se sprečilo usporavanje rasta i ublažavanje tenzija sa Kinom, glavni su razlozi za jučerašnji opipljivi rast indeksa u Americi. S&P500 dobio je 1,8% a Nasdaq 2,3%.
Pozitivan sentiment bio je podržan i vešću da republikanci možda ne bi glasali za Trampov predlog uvođenja tarifa i Meksiku. Iz ovog razloga došlo je do skoka na GM i Fordu od 5% i 2,9%, respektivno.
Evropski indeksi bili su juče mahom u plusu, pošto se sentiment donekle popravio. Sektor automobila bio je najbolje performiran i u mnogom je uticao na rast celokupnog tržišta. Stoxx60 dobio je juče 0,65%.
Ubisoft  je izgubio 3,2% nakon što je objavljeno da je Guillemot prodao svoje akcije u vrednosti od 14,4 miliona EUR.
Od makro podatka svakako je interesantan bi podatak da je inflacija u EU zoni pala više nego što se očekivalo. Za mesec maj ona iznosi 1,2%, što je značajno niže od 1,7% u aprilu.
Izvor: CNBC, Ilirika
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »