Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 06.06.2019

Datum objave: 06.06.2019

SERBIA:

China Railway International traži podizvođače za radove na deonici Beograd centar-Stara Pazova
U okviru projekta modernizacije i rekonstrukcije brze pruge Beograd- Subotica, srpski ogranak kompanije China Railway International u Beogradu, raspisao je 4 tendera za podizvođače radova na deonici Beograd Centar-Stara Pazova. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, prvim tenderom, u planu su građevinski radovi na pešačkim podvožnjacima u Zemunu, Batajnici, Novoj i Staroj Pazovi, drenaža i postavljanje termomehaničke instalacije, te postavljanje protivpožarne zaštite i putne saobraćajne signalizacije kao i gradnja perona. U sklopu radova, potrebni su i podizvođači koji bi obezbedili zaštitu telekomnikacionih linija i kablova, kao i za radove na donjem stroju železnice.
Izvor: Ekapija

Svetska banka zadržala ocenu, rast Srbije 3,5 odsto
Svetska banka je u novom, junskom Izveštaju "Globalne ekonomske perspektive" zadržala prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije na 3,5 odsto za ovu godinu i na 4 procenta za naredne dve godine, kao što je predviđala i u januaru. Istovremeno, prognoza globalnog rasta za 2019. godinu smanjena je za 0,3 procentna poena na 2,6 posto, zbog, kako se navodi, slabije međunarodne trgovinske aktivnosti i investicija na početku godine nego što se očekivalo.
Izvor: Biznis.telegraf

KMV i PepsiCo kupuju kompaniju Knjaz Miloš
Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc., globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš. Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i dr. Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.
Izvor: Novosti

INO:

Rast vodećih svetskih indeksa nastavljen i juče, podgrejan optimizmom posle najave iz FED-a
Juče je nastavljen rast indeksa u Americi, otpočet u utorak nakon najave iz FED-a da bi se mogla ublažiti monetarna politika. Tržište već izvesno očekuje snižavanje kamatne stope, moguće već u septembru pa je sentiment bio dobar. S&P500 je dobio 0,6% a Nasdaq 0,3%.
Apple je omogućio rast tehnološkom sektoru od 1%, nakon što je direktor kompanije izjavio da Kina ne cilja na njega kroz uzvratne mere u rastućim trgovinskim tenzijama . Apple je dobio juče 1,5% a kompanija Salesforce skočila je u međuvremenu 3,6%, nakon objave kvartalnih rezultata koji su bolji od očekivanih.
U Evropi su indeksi takođe bili u zelenom, ali je dobar sentiment donekle narušen vešću da EU ostaje u koliziji sa Italijom zbog fiskalne nediscipline. Stoxx600 je dobio 0,3% a značajnijih korporativnih novosti nije bilo.
Izvor: CNBC, Ilirika
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »