Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.06.2019

Datum objave: 10.06.2019

SERBIA:

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na nepromenjenom nivou od 3%
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je, na sednici od četvrtka, da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0%. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je, pre svega, imao u vidu očekivano kretanje inflacije i njenih faktora iz domaćeg i međunarodnog okruženja u narednom periodu. Zadržavajući referentnu kamatnu stopu, Izvršni odbor je konstatovao da je inflacija čvrsto pod kontrolom šestu godinu zaredom i da će tako ostati i u narednom periodu. U skladu sa očekivanjima i najavama Narodne banke Srbije, međugodišnja inflacija je nastavila da se kreće u granicama cilja (3,0 ± 1,5%) i u aprilu je iznosila 3,1%
Izvor: NBS

Fabrici: Srbija ostvarila dobre makroekonomske rezultate
Srbija je u poslednjih godinu dana ostvarila značajan napredak u postizanju makroekonomske stabilnosti i stvaranju uslova za privredni rast, ali je potrebno da u oblasti javnih nabavki, konkurencije i slobodi medija ubrza napredak, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Fabrici je, na predstavljaju godišnjeg izveštaja EU o Srbiji u Privrednoj komori Srbije, rekao da dobri makroekonomski pokazatelji, među kojima su smanjenje javnog duga, budžetski suficit i stabilna inflacija, stvaraju uslove da ove i narednih godina rast BDP-a Srbije bude u rasponu od tri do četiri odsto.
Izvor: Tanjug

NIIS: Antić potpisao sporazum za izgradnju gasnih elektrana u SRB
Ministar energetike Aleksandar Antić potpisao je u petak u Sankt Peterburgu sa Gasprom energoholdingom sporazum o izgradnji gasnih elektrana na teritoriji Srbije. "Razgovali smo i o Petrohemiji pošto NIS, odnosno Gaspromnjeft, pokazuju snažno interesovanje kada je Petrohemija u pitanju. Nastavićemo razgovore o mogućnosti da se taj proces definiše kroz strateskso partnerstvo", rekao je Antić Tanjugu na ekonomskom forumu SPIEF.
Izvor: Tanjug

INO:

Podgrejane nade u smanjene referentne kamatne stope iznova podigle indekse u Americi; Evropa u plusu iz istog razloga
U petak je nastavljen rast indeksa sa Wall Streeeta tako da je u celini gledano prethodna nedelja završena sasvim dobro. Glavna tema na tržištu sada je nedavna izjava iz FED-a da postoji mogućnost za ublažavanje monetarne politike a u petak objavljeni podaci sa tržišta rada samo su povećali nadanja da će doći do obaranja kamatne stope - moguće čak i u julu. S&P500 dobio je u petak 1% a Nasdaq 1,7%.
Podaci sa tržišta rada ukazuju na to da je ekonomija u maju dodala samo 75,000 novih radnih mesta, što je drastično manje nego očekivanih 180,000. Istovremeno rast plata je vidno usporio. Ova dva faktora, uticala su na to da investitori ostanu u ubeđenju daće smanjenje referentne stope biti uskoro neminovno.
Evropski indeksi takođe su bili u zelenom a sveobuhvatni Stoxx600 je dobio 0,9%, uz tehnološki sektor kao najbolje performiran. Evropska tržišta takođe su odreagovala pozitivno na objavu podataka sa američkih tržišta rada, pa i tamošnji investitori očekuju pad referentne stope.
Od individualni dešavanja u Evropi izdvajamo Novozymes, dansku bio-farmaceutsku kuću, koja je izgubila 7%, nakon što je objavila snažna očekivanja za budući period. Holandski ASR, osiguravajuća kuća, dobila je pak u petak 6%
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »