Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 03.06.-07.06.2019

Datum objave: 10.06.2019

Protekle nedelje konačno je došlo do nedeljnog rasta na vodećim svetskim berzama. S&P500 dobio je 4,4% a Nasdaq 3,9%. Nekoliko je faktora uticalo je na pozitivnu promenu. U prvom redu to je nadanje da će FED u skorijem periodu doneti odluku o smanjenju referentne kamatne stope, kako bi podržao trenutno stanje u ekonomiji. Optimizam po pitanju pregovora SAD i Meksika, te uverenje da se slučaj neće rešavati tarifama takođe je uticao na dobar sentiment. Pitanje tenzija sa Kinom donekle je bilo skrajnuto ali i same valuacije kompanija su postale snižene nakon tronedeljnog pada.

Domaći BELEX završio je nedelju padom. BELEX15 izgubi je doduše simboličnih 0,09% ali je BELEXline je bio u minusu od 1,1%. Od korporativnih dešavanja verovatno su pažnju privukli natpisi da će država za svoj paket akcija u Komercijalnoj tražiti oko 415 miliona EUR, što je već približno trenutnoj tržišnoj ceni. Komercijalna je na nedeljnom nivo nije imale veće cenovne promene.

Energoprojekt je objavio da je sklopio dva nova poslao u Srbiji a tiču se rekonstrukcija nekoliko većih ulica u Beogradu. Ovo je jedan od većih domaćih poslova, koji će kompaniji doneti 21 miliona EUR prihoda. Akcije je međutim na nedeljnom nivou izgubila 2,7%.
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »