Dnevni izveštaj 03.08.2022
Objavljeno: 03. 08. 2022

S&P500 u manjem padu zbog aktuelnih kinesko-američkih tenzija; Evropske berze u crvenom 
S&P 500 je imao gubitak vrednosti u utorak pošto su investitori trenutno skrenuli pažnju sa ekonomskih tema na aktuelna dešavanja na Tajvanu, zbog tamošnje posete Nancy Pelosy. S&P 500 je pao za oko 0,34%. Dow Jones Industrial Average je pao za 0,90%, čemu je dosta doprineo i Caterpillar, koji je pao za više od 3% nakon što je objavio razočaravajuću kvartalne rezultate. 
Nasdaq Composite je bio u simboličnom plusu.Porastao je za 0,06%, podstaknut ogromnim dobitkom Ubera nakon objave rezultata. 
Citi je podigao Teslinu ciljnu cenu na 424 dolara sa 375 dolara, navodeći njegove rezultate bolje od očekivanih u drugom kvartalu, kao i smanjenje troškova robe za proizvođače automobila. Ipak, investiciona kompanija je zadržala prodajni rejting proizvođača električnih vozila. 


Panevropski indeks Stoxx600 je zatvorio 0,2% na niže, dok su akcije finansijskih usluga pale za 1,7%. Britanski naftni gigant BP povećao je svoju dividendu pošto je ostvario ogroman profit u drugom kvartalu, zahvaljujući porastu cena nafte. Profit po osnovu „zamene troškova“ u drugom kvartalu, koji se koristi kao zamena za neto profit, iznosio je 8,5 milijardi dolara. Akcije BP-a su porasle skoro 3% nakon objave. 
Izvor: CNBC, Investing.com