Dnevni izveštaj 19.08.2022
Objavljeno: 19. 08. 2022

Wall Street i evropske berze u simboličnim plusevima tokom četvrtka 
S&P 500 i Nasdaq Composite porasli su u četvrtak simbolično. S&P 500 je dobio 0,23% a Nasdaq 0,21%. Rezultati kompanija iz maloprodaje se i dalje objavljuju a juče su bili aktuelni Kohl's, Bath & Body Works i BJ's Wholesale. Kohlove akcije su pale nakon što je kompanija smanjila svoja očekivanja za naredni period, dok je BJ's Wholesale skočio nakon objave koja je nadmašila projekcije tržišta. 
Na makro planu smo imali nedeljnu objavu vezanu za broj novo prijavljenih osoba bez posla i ona iznosi 250.000, što je manje nego prethodne nedelje dok je prodaja postojećih kuća opala za skoro 6% u julu. 


Panevropski Stoxx600 porastao je za simboličnih 0,3%. Investitori u Evropi su u četvrtak bili upoznati sa poslednjim julskim podacima o inflaciji evrozone, koji su potvrdili da je godišnji porast potrošačkih cena u 19-članom valutnom bloku dostigao rekordnih 8,9%. 
Akcije Adiena pale su za više od 11% u ranoj trgovini nakon što je holandska platna kompanija izneverila očekivanja o profitu u prvom polugodištu. 
Izvor: CNBC, Investing.com