Dnevni izveštaj 24.08.2022
Objavljeno: 24. 08. 2022

Wall Street i dalje u korekcijama; Evropske berze prate trend 
I Dow i S&P 500 opali su u utorak treću sesiju zaredom usred relativno malog obima trgovanja. Dow Jones Industrial Average je skliznuo za 0,5%, ili 154 poena, Nasdaq je ostao nepromijenjen, dok je S&P 500 umanjio vrednost za 0,3%. 
Akcije Nordstroma pale su za više od 13% u produženom trgovanju nakon što je kompanija smanjila svoje finansijske prognoze za celu godinu. Nordstrom je rekao da je to izazvano viškom zaliha, kao i usporavanjem potražnje. 
Zoom Video Communications je pao za više od 16% nakon smanjenja očekivanja menadžmenta nakon mešovitih kvartalnih rezultata. Kompanije se bori sa povećanom konkurencijom i opadajućom potražnjom tokom uzleta tokom pandemije. 


Panevropski Stoxx600 je završio u padu od 0,5%. Referentne cene gasa u Evropskoj uniji porasle su preko noći za 13 odsto, pošto je oštećenje ključnog sistema cevovoda koji vodi naftu iz Kazahstana preko Rusije u Evropu poremetilo snabdevanje. 
Avgustovska očitavanja PMI (indeksa menadžera nabavke) van zone evra, pokazala su da se poslovna aktivnost smanjuje drugi mesec zaredom, pa je i to dalo doprinos lošijem sentimentu na tržištu Evrope. 
Izvor: CNBC, Investing.com