Dnevni izveštaj 02.09.2022
Objavljeno: 02. 09. 2022

Četvrtak konačno doneo manji oporavak indeksa 
Kupovni pritisak na većim tehnološkim akcijama konačno je juče rezultatovo pozitivnim danom za indekse na Wall Streetu. Dow Jones Industrial Average je ojačao za 0,5% ili 145 poena, Nasdaq je pao za 0,3%, a S&P 500 za 0,4%. 
AMD i Nvidia su pali nakon novih ograničenja američke vlade na prodaju čipova i veštačke inteligencije Kini. NVIDIA je saopštila da bi oko 400 miliona dolara prodaje u Kini moglo biti pogođeno zabranom, zbog čega su njene akcije bile niže juče za više od 7%. AMD je pao za 3%. 
Akcije maloprodavca Lululemon porasle su za više od 9% nakon što je kompanija objavila kvartalnu zaradu koja je nadmašila procene Wolstrita. Kompanija je prijavila prilagođenu zaradu po akciji od 2,20 dolara u odnosu na očekivanja od 1,87 dolara, prema Refinitivu. Takođe je objavila i 1,87 milijardi dolara prihoda u odnosu na predviđenih 1,77 milijardi dolara. 


Panevropski Stoxx600 zatvorio je u četvrtak 1,8% niže, pri čemu su svi sektori završili dan u minusu.  
Akcije kompanije Reckitt Benckiser pale su za 4% nakon što je anglo-holandska kompanija za široku potrošnju objavila da će izvršni direktor Lakman Narasimhan odstupiti krajem meseca nakon trogodišnjeg mandata. 
Izvor: CNBC, Investing.com