Nedeljni pregled 07.11.-11.11.2022
Objavljeno: 14. 11. 2022

Američki indeksi su imali dobar dan u petak nakon što je očitavanje inflacije bilo niže od očekivanog. Ovo je podstaklo optimizam da bi FED mogao da ublaži svoju kampanju pooštravanja monetarne politike. Tokom sedmice, Dow je porastao za 4,2%, S&P 500 je dobio blizu 6%, a Nasdaq je dodao preko 8%. Ublažavanje ograničenja COVID-19 u Kini dodalo je entuzijazam, podižući naftne fjučerse i akcije naftnih kompanija u očekivanju povećane potražnje. Međutim, sedmica je bila veoma loša za kripto tržišta nakon što je FTX proglasio bankrot. 
 

Neki od najvećih trgovaca na malo u Americi izveštavaju sledeće nedelje, uključujući Valmart, Target, Maci's, Home Depot i Love's. Predviđa se da će Valmart objaviti zaradu po akciji (EPS) od 1,31 dolara, što je skoro 10% manje u poređenju sa istim kvartalom pre godinu dana.  
 
U sredu će Biro za popis stanovništva SAD objaviti podatke o maloprodaji za oktobar, pokazujući da li su potrošači nastavili da troše na robu i usluge prošlog meseca. Rast maloprodaje se verovatno vratio za 0,8% u oktobru, nakon nepromenjenog očitavanja u septembru. Potrošnja je ove godine značajno usporila, pošto su cene porasle, a Federalne rezerve podigle kamatne stope.  
 
U petak će Nacionalna asocijacija prodavača nekretnina (NAR) objaviti postojeće podatke o prodaji kuća za oktobar. Predviđa se da će postojeća prodaja kuća naglo opasti prošlog meseca, na 4,36 miliona sa 4,71 miliona u septembru. Ovo bi predstavljalo deveti uzastopni mesec pada, sa nedavnog vrhunca od 6,49 miliona u januaru.