Nedeljna očekivanja 06.03.-10.03.2023
Objavljeno: 06. 03. 2023

•    Svi glavni američki indeksi su zabeležili solidne dobitke za nedelju. Sezona zarada u četvrtom kvartalu približila se kraju. Broadcom nadmašio prognoze i izdao optimistične smernice. Zscalerova očekivanja za nov eugovore zasjenila usu kvartalni izveštaj iako je bio jači nego što se očekivalo, a Costco Vholesale je objavio relativno mešovite rezultate. Ekonomski front je ponudio izveštaje sektora usluga koji su pokazali da je rast jači od očekivanog. Prinosi državnih obveznica bili su pod pritiskom, zajedno sa američkim dolarom, dok su cene sirove nafte bile više, a i zlato je ojačalo.  
•    U umerenom obimu, trgovano je sa 3,8 milijardi akcija akcija koje kotiraju na NYSE, a 4,4 milijarde akcija je promenilo vlasnika Nasdakq-u. Sirova nafta VTI je porasla za 1,52 dolara na 79,68 dolara po barelu. Spot cena zlata je skočila 21,10 dolara na 1.861,60 dolara po unci, a indeks dolara je izgubio 0,5% na 104,55. Tržišta su sedmicu završila primetno više, pošto je DJIA porastao za 1,8%, S&P 500 je porastao za 1,9%, a Nasdaq Composite za 2,6%. 

  
•    Ove nedelje ćemo dobiti najnovije izveštaje o tržištu rada, uključujući izveštaj JOLTS-a za januar, ADP-ov Nacionalni izveštaj o zapošljavanju i februarski izveštaj o platnim spiskovima van poljoprivrede. Očekivana stopa nezaposlenosti je na 3,4% -  bez izmene u odnosu na januar 2023. 
•    Predsedavajući Federalnih rezervi Džerom Pauel svedočiće pred Kongresom u utorak i sredu. Biće to deo polugodišnjeg svedočenja u Kongresu o monetarnoj politici.  
•    Predsednik Bajden će u četvrtak Kongresu izneti svoj predlog budžeta za predstojeću fiskalnu godinu. Novi budžet bi mogao da sadrži veće poreze za milijardere i domaćinstva sa višim primanjima koja zarađuju preko 400.000 dolara godišnje. 
•    Apple će održati godišnju skupštinu akcionara virtuelno u petak, na kojoj se očekuje da će kompanija ponovo izabrati svoj odbor direktora, odobriti plate izvršnih direktora, glasati o predlozima akcionara.