Dnevni izveštaj 23.03.2023
Objavljeno: 23. 03. 2023

•    Dov je u sredu zaključio na nižem nivou nakon oštrog smanjenja unutardnevnih dobitaka pošto je predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel odbacio tržišne opklade na smanjenje kamatne stope nakon opšte očekivanog povećanja za četvrtinu poena. Istovremeno, Nasdaq je pao za 1,6%, a S&P 500 za 1,66%. 
 
•    Federalne rezerve su podigle referentnu stopu za 0,25 odsto i nagovestile još najmanje jedno povećanje ove godine, ali još važnije od toga je to da je predsednik Fed-a brzo je odbacio svako smanjenje stope ove godine. 
 
•    GameStop Corp (NYSE:GME), skočio je čak 35% na dan nakon što je isporučio iznenađujući profit u četvrtom kvartalu. Smanjenje troškova igralo je veliku ulogu u naporima kompanije da se vrati u zonu profita. 
 
•    Nike Inc (NYSE:NKE) je izvestio o rezultatima fiskalnog trećeg kvartala koji su nadmašili očekivanja. Ipak, kompanija je imala manju prodaja od očekivane na ključnom kineskom tržištu. Prodaja u Kini je bila nešto ispod prognoza, ali je ipak porasla za 1%, jer je kompanija doživela oporavak u januaru nakon prekida COVID restrikcija u decembru i veći zamah oko kineske Nove godine.