Dnevni izveštaj 24.03.2023
Objavljeno: 24. 03. 2023

•    Indeksi na američkim berzama juče su završili u pozitivnim promenama, podržani uglavnom skokovima na velikim tehnološkim imenima. Ipak, jači rast bio je sprečen još uvek relativno lošim sentimentom na bankarskim akcijama. Prinosi na trezorce su u padu, pošto se na tržištu razvija mišljenje da će FED pauzirati i zaustaviti monetarno pooštravanje verovatno ranije od očekivanja, obzirom da će i kriza u bankarskom sektoru doprineti smirivanju inflacije. Dov Jones Industrial Average je porastao za 0,2%, Nasdaq za 1%, a S&P 500 za 0,3% 
 
•    Akcije društvenih medija su bile u fokusu zbog potencijalne zabrane TikToka u Americi. Izvršni direktor TikTok-a Shou Zi Chev je na Kapitol Hilu kako bi dao svedočenje pred Kongresom, dok zakonodavci razmišljaju da li da zabrane aplikaciju zbog zabrinutosti za privatnost podataka aplikacije i moguće veze sa Komunističkom partijom Kine. Očigledni dobitnici u ovakvom scenarija bili su Facebook i Snapchat. 
 
•    Coinbase (NASDAQ:COIN) je primio obaveštenje da Komisija za hartije od vrednosti o pokretanju tužbe zbog navodnog listiranja neregistrovanih hartija od vrednosti. 
 
•    Block (NYSE:SQ) je pao za više od 14% nakon što je Hajdenburg optužio ovu kompaniju za digitalno plaćanje da omogućava prevaru i obmanjuje investitore. 
 
•    Na ekonomskom planu, nedeljni zahtevi za nezaposlene i dalje pokazuju stabilnost na tržištu rada, pri čemu ekonomisti i dalje ističu stalni nedostatak ponude radne snage.