Dnevni izveštaj 07.04.2023
Objavljeno: 07. 04. 2023

Delimično poboljšanje sentimenta na tehnološkim imenima, pomoglo je da se ublaži udarac zbog pada na energetskim kompanijama, usled sve veće zabrinutosti za ekonomiju uoči najvažnijeg mesečnog izveštaja o radnim mestima koji treba da bude objavljen u petak. Indeksi nisu imali veće promene. Dow Jones Industrial Average je ojačao 0,01%, ili 3 poena, Nasdaq je porastao za 0,8%, a S&P 500 za 0,4%. Tržišta su danas zatvorena. 
 
Kompanija za veštačku inteligenciju C3 Ai Inc (NYSE:AI) je porasla za 8% nakon što je komentarisala tvrdnje Kerrisdale Capitala koje su ukazivale na moguće probleme vezi sa računovodstvenom politikom kompanije. 
 
Nedeljni zahtevi za nezaposlene su pali za 18.000 sa 246.000 u nedelji koja je završila 1. aprila, što je nadmašilo prognozu ekonomista od 200.000 – ovo je bio još jedan do indikatora da se tržište rada hladi. 
 
Akcije naftaških kompanija su oslabile nakon što je cena nafte bila pod manjim prodajnim pritiskom. Investitori vagaju između slabije ponude sirove nafte u odnosu na trenutne strahove o potražnji usred znakova usporavanja ekonomije. Marathon Petroleum (NYSE:MPC), Schlumberger NV (NYSE:SLB) i Occidental Petroleum Corporation (NYSE:OKSI) oslabili su više od 2%. 
 
Levi Strauss & Co (NYSE:LEVI) je izvestio o rezultatima u četvrtom kvartalu koji su nadmašili procene tišta, ali je kompanija ponovila svoja ranija očekivanja uz oprez u pogledu ekonomskih izgleda. 
 
Costco Vholesale (NASDAQ:COST) je pao za više od 2% nakon što je prijavio pad uporedive prodaje od 1,1% na 21,71 milijardu dolara u martu. 
 
Boeing (NYSE:BA) je blago napredovao, pošto proizvođač aviona planira da poveća proizvodnju svojih 737 mlaznjaka na 38 aviona mesečno do sredine 2023. godine, izvestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore. 
 
AMC Entertainment (NYSE:AMC) je skočio za više od 20%, dok je Bed Bath & Beiond (NASDAQ:BBBY) pao za 8% na najniži nivo od 52 nedelje nakon detaljnih planova za podelu (split) akcija koja će pomoći kompaniji da prikupi kapital i izbegne bankrot.