Dnevni izveštaj 13.04.2023
Objavljeno: 13. 04. 2023

Investitori su tokom srede uglavnom sagledavali beleške sa poslednjeg sastanka Federalnih rezervi, koje sugerišu sve veću verovatnoću blaže recesije u SAD. Dow Jones Industrial Average je pao za 0,1%, ili 38 poena, neutrališući povećanja od preko 200 poena unutar dana. Nasdaq je pao za 0,9%, a S&P 500 za 0,4%. 
Zapisnik sa martovskog sastanka Fed-a pokazao je da članovi sada predviđaju „blagu recesiju“ kasnije ove godine, nakon bankarske krize. Podaci takođe ukazuju na to da su članovi centralne banke bili blizu odluke da ne povećaju stopu u martu. 
Najnovije očitavanje inflacije (CPI) pokazalo je da je stopa na 5,6% što je neznatno više nego u februaru. Fed očekuje dalje usporavanje inflacije tokom godine. Mesečno istraživanje njujorškog odeljka Fed-a pokazalo je da su inflaciona očekivanja u narednoj godini porasla za pola procentnog poena na 4,75%. 
Tesla navodno planira još jedno sniženje cena modela I i Model 3 u Kini, a očekuje se da će cena ovog drugog biti smanjena za oko 14,8 odsto, prema poslednjim medijskim izveštajima. Akcija je juče izgubila 3,3%.