Dnevni izveštaj 18.04.2023
Objavljeno: 18. 04. 2023

Volatilnost na tehnološkim akcijama i dobar sentiment na bankama obeležili su ponedeljak. Dow Jones Industrial Average je ojačao za 0,3%, ili 100 poena, Nasdaq je dodao 0,3%, a S&P 500 0,3%.

Čarls Švab (NYSE:SCHV) porastao je skoro 4% nakon što je prijavio mešovite rezultate u prvom kvartalu. Brokerska kompanija je takođe prijavila pad depozita i rekla da pauzira svoj program otkupa akcija.

M&T banka (NYSE:MTB) ojačala je više od 7% pošto su njeni kvartalni rezultati bili bolji od očekivanja, dok je State Street Corp (NYSE:STT) pao 9% nakon što su rezultati u prvom kvartalu bili ispod procena.

Pad od 2% u Alfabetu (NASDAQ:GOOGL) izazvan je izveštajem da Samsung (KS:005930) razmišlja da zameni Google search za Microsoft-ov (NASDAK:MSFT) Bing kao podrazumevani pretraživač na svojim uređajima, (što može biti šteta po kompaniju od 3 milijarde dolara u godišnjem prihodu), objavio je Njujork tajms.

Apple (NASDAQ:AAPL) je imao manji skok što je najavio da će pokrenuti štedni račun za korisnike Apple kartica.

Roblox (NISE:RBLX) je pao za 12% nakon upozorenja da se očekuje da će prosečne rezervacije po dnevnom korisniku u martu (booking per user), što je merilo prihoda kompanije, pasti u odnosu na mart 2022.

 

Kreatori politike Evropske centralne banke rekli su za CNBC da i dalje njihove odluke zavise od očitavanja makro podataka, uz naglasak da njihova borba protiv inflacije nije gotova, pri čemu je bazna inflacija posebna zabrinutost.