Dnevni izveštaj 19.04.2023
Objavljeno: 19. 04. 2023

Foksu investitora se ovih dana pomerio na opservaciju kvartalnih rezultata. Dow i Nasdaq su ostali nepromenjen a S&P 500 je zatvorio za tek 0,1% u plusu. 
Goldman Sachs Group Inc (NYSE:GS) pala je za više od 1% nakon što je prijavio prihode u prvom kvartalu koji su bili ispod očekivanja uglavnom zbog pada prodaje potrošačkih kredita. 
Bank of America (NYSE:BAC) prijavila je dobre brojke, vođene skokom neto prihoda od kamata od čak 25%, uglavnom zbog skoka kamatnih stopa. 
Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) je povećao očekivanja i prijavio kvartalne rezultate bolje od očekivanih, ali je kompanija istovremeno naznačila da i dalje ima problema sa tužbama na račun kozmetike za bebe. Njegove akcije su pale za više od 2%. 
Korporacija Lockheed Martin (NYSE:LMT) je takođe objavila rezultate koji su nadmašili očekivanja, podržani poboljšanjima u lancu snabdevanja, što je povećalo cenu akcije za više od 2%. 
Netflix je juče nakon zatvaranja objavio mešovite finansijske rezultate, međutim glavni fokus tržišta bio je na pitanju nedavnih problema sa deljenjima i krađama lozinki. Za kvartal završen 31. marta, Netflix je prijavio zaradu od 1,31 milijardu dolara, ili 2,88 dolara po akciji, u poređenju sa 1,6 milijardi dolara, ili 3,53 dolara po akciji, godinu dana ranije. Prihod je porastao na 8,16 milijardi dolara sa 7,87 milijardi dolara u prošlogodišnjem periodu. 
Akcije švedske kompanije Ericsson pale su za 4,5% u ranoj trgovini nakon što je kompanija prijavila pad korigovane operativne zarade na 4 milijarde švedskih kruna (386,77 miliona dolara) sa 4,8 milijardi kruna u prvom kvartalu. To je bilo više od prognoze analitičara od 3,28 milijardi kruna, po Refinitivu. Kompanija je u februaru objavila da će otpustiti 8.500 radnika jer su njene profitne marže smanjene.