Dnevni izveštaj 21.04.2023
Objavljeno: 21. 04. 2023

Dow Jones Industrial Average je pao juče za 0,3%, ili 110 poena, S&P 500 je pao za 0,6%, a Nasdaq za 0,8%. Nekoliko korporativnih objava je bilo u fokusu. 
Tesla (NASDAQ:TSLA) je pao za 10% nakon što su objavljeni kvartalni rezultati pokazali da su marže smanjene zbog nedavnih sniženja cena. Zabrinutost oko marži pojačala se nakon što je izvršni direktor Elon Musk rekao da će smanjiti troškove kako bi povećao prodaju. Teslina spremnost da žrtvuje marže radi dugoročnog povećanja potražnje podstakla je strah od rata cena u industriji, gurajući druge proizvođače automobila, uključujući kompaniju General Motors (NYSE:GM) i Ford Motor Compani (NYSE:F) za oko 3% niže 
International Business Machines (NYSE:IBM) je završio bez promena nakon što je objavio mešovite kvartalne rezultate i objavio da se udružio sa Modernom (NASDAQ:MRNA) kako bi unapredio istraživanje mRNA. 
Akcije poluprovodnika trgovale su se bez većih promena, generalno, pošto je porast u Lam Research Corp (NASDAQ:LRCKS) zbog boljih od očekivanih rezultata u trećem kvartalu, neutralisao pad na Seagate Technology PLC (NASDAQ:STKS) nakon njegovog kvartalnog izveštaja. 
AT&T Inc (NYSE:T), glavna komponenta Dow, pao je za više od 10% zbog zabrinutosti oko sposobnosti kompanije da ispuni svoje smernice i mešovitih kvartalnih rezultata koji pokazuju da su prihodi promašeni u procenama.