Nedeljni pregled 15.04.-19.04.2019
Objavljeno: 22. 04. 2019

Tokom protekle nedelja, koja je skraćena zbog neradnog petka, nije došlo do značajnijih promena vodećih indeksa sa berze u Njujorku. Premda je S&P500 izgubio simboličnih 0,1% na nedeljnom nivou a Nasdaq dobio tek 0,2%, čini se da je bilo više pozitivnih nego li negativnih događaja.
 
Prilično solidne objave rezultata, tačnije brojke bolje od očekivanih kod najvećih korporacija koje su objavljivale rezultate, podržali su pozitivan sentiment, baš kao i dobri makro podaci iz Kine. Jedina negativna pojava, koja je ipak imala solidnog efekta, je veliki pad na sektoru zdravstva, nastao zbog predloženih zakonskih rešenja. Ove nedelje, očekuju nas nove objave rezultata i to će verovatno biti u glavnom fokusu.
 
Na domaćem tržištu nastavljan je rast. BELEX15 dobio je 1,7% a BELEXline 1,06%. Aktuelan je bio novi rast Komercijalne banke (+4%), nakon nedavne korekcije. Tehnogas je bio među uočljivijim dobinima kad asu u pitanju veća imena, obzirom da je dobio 1,7%. Značajnijih korporativnih novosti gotovo da nije bilo.